Jak jsem si poprvé dÄ›lala brokolicovou krémovou polévku. VÄ›dÄ›li jste, že i z brokolice si můžete udÄ›lat úžasnou jemnÄ› krémovou polévku, která vás zasytà a bude vám chutnat? Kdo by to Å™ekl. Brokolici moc lidà samotnou nemá moc rádo, ale když správnÄ› vÃte, jak ji spotÅ™ebovat, tak máte vlastnÄ› skoro vyhráno. Já jsem si dneska poprvé dÄ›lala brokolicovou krémovou polévku. A musÃm Å™Ãct, že na to, že jsem si myslela, že mi nebude moc chutnat a nemÄ›la jsem od toho moc oÄekávánÃ, jsem byla naprosto pÅ™ekvapená a v Å¡oku. Vůbec jsem totiž nevÄ›dÄ›la, že i z brokolice se dá vykouzlit tak chutné jÃdlo, které vás zasytà a pÅ™itom je docela odlehÄené..
ZaÄala jsem tÃm, že jsem vytáhla z mrazáku mraženou brokolici. Můžete mÃt u Äerstvou, ale nemusÃte. Záležà na vás, co preferujete. Já to Å™eknu narovinu – pro mÄ› je nejlepÅ¡Ã a nejlehÄà varianta vytáhnout brokolici z mrazáku, která už je nakouskovaná. Dále jsem si rozpálila sporák a pÅ™ivedla jsem vodu k varu. PÅ™idala jsem tam bujónku (zeleninovou) – to původnÄ› vůbec nebylo v plánu a neuvÄ›domila jsem si, že ta nebyla souÄástà receptu, ale nakonec jsem ji tam nechala. Potom jsem do horké vody pÅ™idala tu rozporcovanou brokolici a nechala vaÅ™it asi 20 minut. Potom jsem vylila skoro vÅ¡echnu vodu a zbyla tam jenom brokolice s troÅ¡iÄkou vody.
Potom jsem brokolici rozmixovala (ale pořádnÄ›, nesmà tam zbýt žádné nerozmixované kousky, to by pak nebylo dobré) a pÅ™idala jsem 100 ml smetany. PromÃchala jsem a to bylo vÅ¡echno. Navrch jsem jeÅ¡tÄ› pÅ™idala krutónky pro ozdobu a bylo to. Když jsem polévku ochutnala, tak jsem fakt nevěřila, že jsem ji dÄ›lala já. Byla výborná. A už nenÃ. I dceÅ™i moc chutnala, z Äehož jsem mÄ›la radost. Takže zÃtra ji udÄ›lám zase, protože to je jedna z polévek, která mi tak moc zachutnala, že si ji asi budu vaÅ™it každý týden. Mňamka!