Dbejte na Äistotu
Už bÄ›hem pÅ™Ãpravy dbejte na zvýšené hygienické prostÅ™edÃ. Zkontrolujte, zda jsou prkénka dostateÄnÄ› Äistá, a to samé pÅ™Ãbory. RozhodnÄ› se vyvarujte velmi Äastého zlozvyku a to ochutnávánà lžÃcà pÅ™Ãmo z mÃsy a následném ponoÅ™enà pÅ™Ãboru znovu do salátu. PÅ™enášà se tak mikroorganismy, které vedou k rychlejÅ¡Ã zkáze bramborového salátu.
Tip: pokud salát mÃcháte rukama, vždy si je peÄlivÄ› umyjte mýdlem nebo použijte jednorázové kuchyňské rukavice.
Pozor na cibuli
Co se týká samotných surovin, tak nejvÄ›tÅ¡Ã nepÅ™Ãtel nenà majonéza, ale cibule. Možná vás to pÅ™ekvapilo, ale cibule uvolňuje velice agresivnà šťávu, která uspÃÅ¡Ã kvaÅ¡enà bramborového salátu. Abyste se tomuto kvaÅ¡enà vyhnuli, staÄà cibuli spaÅ™it horkou vodou a následnÄ› studenou.
Pozor: pokud vám ze Å¡tÄ›droveÄernà veÄeÅ™e bramborový salát zbyl, nezamrazujte ho. V mrazáku by povolil, zÅ™Ãdl a vzhledovÄ› i chuÅ¥ovÄ› už by nepÅ™ipomÃnal bramborový salát.
Skladovánà jako základ úspěchu
Hotový bramborový salát skladujte v mÃse Äi krabiÄce v ledniÄce, ideálnÄ› bez pÅ™Ãstupu vzduchu. Nejlépe pokud salát pÅ™ikryjete pokliÄkou. DobÅ™e posloužit vám může i běžná potravinářská fólie.
Tip: servÃrujte jen tolik, kolik snÃte. A jestliže pÅ™ece jen nÄ›co zbyde, nevracejte to už k salátu do lednice.
Vždy ochutnejte, zda je bramborový salát v pořádku
PÅ™ed každou novou konzumacà zkontrolujte, zda je bramborový salát jeÅ¡tÄ› ve formÄ›. Zejména co se týká vzhledu, chuti, ale i konzistence. Pokud ho správnÄ› skladujete mÄ›l by vydržet 3-5 dnÃ. Ale jestliže se vám cokoliv bÄ›hem koÅ¡továnà nezdá, bez okolků ho vyprovoÄte do odpadkového koÅ¡e. ZažÃvacà potÞe bÄ›hem vánoÄnÃch svátků jistÄ› riskovat nechcete.
VÄ›dÄ›la jste? Zbytky vánoÄnÃho cukrovà můžete s klidem zamrazit. Jen vynechte druhy s krémem nebo Äokoládou.
Přejeme krásné svátky!